Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Почина най-възрастният човек в света – сестра Андре издъхна на 118-годишна възраст

[post-views]
Почина най-възрастният човек в света – сестра Андре издъхна на 118-годишна възраст

Най-възрастният човек в света – сестра Андре, почина на 118-годипна възраст. Френската монахиня си е отишла спокойно, в съня си, съобщиха от старческия дом в Тулон, където тя прекара последните години от живота си.

Родената като Люсил Рандон френска монахиня стана известна през последните години като най-възрастния човек в Европа. През април миналата година тя беше обявена за доайен на човечеството и влезе в Рекордите на Гинес след смъртта на 119-годишната японка Кане Танака. Това беше второто ѝ вписване в знаменитата книга, след като през 2021 г. беше призната за най-възрастния човек, преборил Ковид-19.

Рандон е родена през 1904 г. в Южна Франция,  преживяла е и двете световни войни и е посветила целия си живот на католицизма. Тя става сестра Андре през 1944 г., когато влиза в монашески орден.

От старческия дом в Тулон с тъга потвърдиха смъртта ѝ и посочиха, че за нея това е освобождение и изпълнение на най-съкровеното ѝ желание да се събере отново с любимия си брат.

Въпреки че е сляпа и прикована към инвалидна количка, до последния си дъх сестра Андре продължава да се грижи за останалите възрастни хора в дома, мнозина от които са доста по-млади от нея. В свое интервю миналата година тя посочва, че за нея работата е живот и е била изключително активна до 108-годишна възраст. Тогава тя се пошегува, че би била по-добре в Рая, но пък не пропуска да се радва на малките неща в живота, като чаша вино и шоколад.

Най-ново

Единична публикация

Избрани