Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Силата на руския военнопромишлен комплекс прави победата над Украйна неизбежна, заяви президентът Владимир Путин

[post-views]

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че мощният военнопромишлен комплекс на страната е увеличил производството си и че това е една от основните причини, поради които Русия ще надделее над Украйна, предаде Ройтерс.

Путин каза това пред работници от завод в Санкт Петербург, в който се произвеждат системи за противовъздушна отбрана.

„От гледна точка на крайния резултат и победата, която е неизбежна, има няколко неща, които не са изчезнали и лежат в основата на нашата победа. Това е единството и сплотеността на руския и изобщо на многонационалния руски народ, това е героизмът на нашите бойци в рамките на специалната военна операция и на фронтовите линии, както и, разбира се, работата на отбранително-промишления комплекс, на предприятия като вашето“, каза Путин. „Победата е сигурна, нямам съмнения в това“, заяви руският президент.

Той отбеляза, че руските оръжейни компании произвеждат приблизително същия брой противовъздушни ракети, какъвто всички останали страни в света взети заедно, и три пъти повече от САЩ.

По-рано Путин участва във възпоменателните церемонии по случай осемдесетата годишнина от пробива на блокадата на Ленинград по време на Втората световна война, когато войските на нацистка Германия обсаждат града в продължение на близо 900 дни.

Той каза пред ветераните, че Русия се бие в Украйна, за да защити етническите руснаци и рускоезичното население, което според Москва е подложено на систематична дискриминация – обвинение, което Киев отрича.

„Това, което правим ние днес, включително и специалната ни военна операция, е опит да спрем тази война и да защитим своите хора, които живеят на тези територии“, заяви Путин. „Това са наши исторически територии“, допълни той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Виж още

Избрани