Информационен център на Министерство на oтбраната

Военнослужещи от Сухопътни войски в помощ на населението във Враца

В изпълнение на третата мисия на Българската армия „Принос към националната сигурност в мирно време“ 30 военнослужещи, с два броя техника от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на 3-то бригадно командване, се включват в мероприятията по преодоляване на последствията от бедствието в град Враца, настъпило вследствие на ураганните пориви на вятъра.

В изпълнение на третата мисия на Българската армия „Принос към националната сигурност в мирно време“ 30 военнослужещи, с два броя техника от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на 3-то бригадно командване, се включват в мероприятията по  преодоляване на последствията от бедствието в град Враца, настъпило вследствие на ураганните пориви на вятъра.

Военнослужещи от Сухопътни войски в помощ на населението във Враца

Заради силния вятър, достигащ скорост 130 км/ч, който продължава второ денонощие, на територията на община Враца е обявено частично бедствено положение. Военнослужещите ще се включат в разчистването на пораженията от вятъра по засегнатите улици и обществени сгради. На територията на общината има подадени стотици сигнали за паднали дървета, ламарини, счупени клони, компрометирани покривни конструкции, счупени прозорци и пр.

Общ ръководител на действията на военнослужещите е командирът на 10-ти механизиран батальон – Враца подполковник Симеон Гаджев.

Военнослужещите действат на основание отправено искане от кризисния  щаб на община Враца и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Източник: landforce.armf.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top