Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Сухопътните войски анализират подготовката през 2022 г.

[post-views]
В Сухопътните войски анализират подготовката през 2022 г.

Воини от 4-ти артилерийски полк изпълниха 2677 задачи за съдействие на МВР по охрана на българско-турската граница

В Сухопътните войски анализират подготовката през 2022 г.
В Сухопътните войски анализират подготовката през 2022 г.

Анализи на подготовката през 2022 г. се състояха във формирования на Сухопътните войски. Това съобщиха от Командването на войските. В присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов беше проведен анализът за подготовката през 2022 г. на 101-ви алпийски полк – Смолян. Командирът на полка подполковник Стефан Димов отчете изпълнението на поставените задачи и изрази увереност, че през 2023 г. личният състав ще бъде все така отговорен и мотивиран.

Анализ на подготовката и дисциплината се състоя и в 110-и логистичен полк – Пловдив. На анализа присъстваха заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Васил Енчев и офицери от състава на полка. Полковник Енчев поздрави личния състав за изминалата успешна година и пожела още много бъдещи успехи. Командирът на полка полковник Иван Керманов отчете резултатите от подготовката и изпълнението на задачите, които са били поставени на формированието. В изказването си началникът на щаба на полка подполковник Ганчо Петров отчете резултатите на дисциплината и вътрешния ред през изминалата година. Полковник Керманов благодари за високата оценка на старшата инстанция и пожела на всички здраве и сили за постигане на още по-високи резултати.

По време на анализа в 4-ти артилерийски полк – Асеновград, подполковник Недялко Киров – началник на щаба на полка, представи резултатите от дейността на военнослужещите и цивилните служители през изминалата учебна година. На анализа присъства заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Васил Енчев.

По време на анализа беше посочено, че през 2022 г. са изпълнени 153 огневи задачи, като не са допуснати слаби оценки. Проведени бяха още две полеви лагерни обучения, три командно-щабни учения и щабни тренировки, участие в съвместно тактическо учение „Морски страж-22”. С всеки един от дивизионите на полка се проведоха по две щабни тренировки. Военнослужещи участваха в четири международни учения в Германия, Гърция и Румъния.

От 17 до 28 септември 231 военнослужещи и 10 единици техника взеха участие в преодоляването от последствията от наводненията в селата Каравелово и Богдан в община Карлово. Общо 370 военнослужещи изпълниха 2677 задачи в операцията за съвместни действия с МВР по охрана на българско-турската граница през второто полугодие на 2022 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани