Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха учебната година във формированията от СВ

[post-views]

Във военните формирования на Сухопътните войски беше дадено началото на подготовката през учебната 2023 г. Мероприятията започнаха с посрещане на бойните знамена и приемане на строя от командирите с благодарност към личния състав за отличното изпълнение на поставените през 2022 г. задачи.

Тържествено беше открита новата учебна година и в 61-ва Стрямска механизирана бригада. Командирът бригаден генерал Маргарит Михайлов благодари на личния състав за успешната 2022 г. и очерта приоритетите, основните мероприятия и предизвикателствата през предстоящата година.

Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи от разузнавателните структури и формирования на 61-ва бригада по случай празника на военното разузнаване и заповед за награждаване на военнослужещи за постигнати високи спортни резултати. За спортист на годината беше обявен капитан Станимир Томов от батальона за защита на силите, а негови подгласници станаха младши сержант Жанета Георгиева и сержант Вълко Чинтов от батальон ISTAR.     

В гарнизоните Плевен и Шумен също беше открита новата учебната година.

Полковник Иван Вълев  – командир на ЕЦНП – Плевен, прие строя и поздрави военнослужещите от военните формирования. Той посочи основните направления, по които предстои да се работи. На строевия плац на  101-ви алпийски полк се проведе ритуал по тържествено  откриване на  учебната 2023 година.  Строят на формированията от 101-ви алпийски полк беше приет от подполковник Стефан Димов. Той посочи основните направления, по които предстои да се съсредодочат усилията през годината.

Най-ново

Виж още

Избрани