Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Работим за осигуряване на летателната годност на МиГ-29

[post-views]
Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29

Осигуряване на летателната годност на МиГ-29 беше една от темите, по които министърът на отбраната Димитър Стоянов говори по време на парламентарен контрол и в интервю за БНТ. Той  посочи, че и в момента се работи по приоритетни модернизационни проекти на Въоръжените сили. „Полагаме невероятни усилия за намирането на резервни части за МиГ-29. До края на януари чакаме два двигателя от Полша“, съобщи още министърът.

„Това, което търсим като заместваща платформа, е самолет „втора ръка“, по възможност на лизинг. Това, което ни предлагат обаче, са нови самолети или „втора ръка“, но за продажба, а не на лизинг”, коментира той. Последното уверение било, че от Швеция в началото на февруари ще постъпят предложения като груба цена за това, как могат да бъдат придобити самолети.

„По проектите за модернизация на Българската армия служебното правителство направи доста неща”, каза министърът на отбраната Димитър Стоянов в предаването на bTV „Тази сутрин” в сряда.

Получени са отговори на изпратено искане за предоставяне на информация за бойни машини на Сухопътните войски; предстои получаване на конкретни оферти. Подготвени са искания за предоставяне на информация по проект за придобиване на 155-мм гаубици и се работи по искания за предоставяне на информация по проект за придобиване на системи за залпов огън, разясни министър Стоянов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани