Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Влюбеният Шекспир” или картини от времето на Ренесанса

[post-views]
„Влюбеният Шекспир” или картини от времето на Ренесанса

Режисьорът Андрей Аврамов носи запазената марка на създател на спектакли „като по учебник”. Те могат да се играят на всяка висока европейска сцена заради театралната си класа, уважението към автора, зрителя и актьора. Затова да представим новата премиера в Сатиричния театър – „Влюбеният Шекспир”, с неговите думи към зрителя в салона.
Както всеки човек великият Шекспир също е бил млад, буен и копнеещ за любов. И няма как гениалното му творчество да не е преплетено с неговите вълнения, надежди и разочарования.

Нашата интерпретация на сценария на „Влюбеният Шекспир” – филм, отличен със 7 награди „Оскар”, показва младия Уил в момент на творческа криза: Той отчаяно търси своята муза… И когато я открива в лицето на Виола, се разгаря една невъзможна любов… „Уви, любовният поток невинаги е безметежен” – предразсъдъците на тогавашното общество потушават пламналите чувства. Пиесата е разказ за едни актьори, които се обединяват и преодоляват всички препятствия, за да създадат нещо красиво. „Влюбеният Шекспир” е обяснение в любов към театъра като изкуство. В спектакъла има поезия, музика, танци, фехтовка и… живо куче! Точно както е било по времето на Шекспир!

Ще се влюбите в магията на сцената – този вечен апотеоз на живота. Трупата е разтворила докрай енергия и фантазия в това театрално пиршество, адаптирано по сценария на Марк Норман и Том Стопард от Лий Хол. А костюмите на Яна Дворецка „рисуват” на сцената картини от времето на Ренесанса.

Най-близките представления са на 26 януари, 10 и 27 февруари.

Най-ново

Единична публикация

Избрани