Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

30 дни арест за нападателя на Християн Пендиков

[post-views]
30 дни арест за нападателя на Християн Пендиков

За Илия Спасески от Охрид, който преби Християн Пендиков, е определена мярка за неотклонение от 30 дни. Това съобщи за БНТ председателят на фондация „Македония“ Виктор Стоянов.

Решението е взето от съда в Охрид по искане на компетентен прокурор, който е внесъл предложение за определяне на мярка за неотклонение на 24-годишния мъж от Охрид, заподозрян в престъплението – тежка телесна повреда.

За другите двама души, присъствали на инцидента, продължават да се водят процесуални действия.

Пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова заяви междувременно, че за побоя ще бъде информиран комисарят по човешките права към Съвета на Европа:

„Защото последните доклади, които се появиха от там бяха доста нелицеприятни за страната. Сякаш нямаха доверие за това, че хората с българско самосъзнание са подложени наистина на много тежки изпитания и на, бих казала, дискриминация. Оттук нататък ние много внимателно ще бдим за всички подобни случаи, за поведението на македонските власти, за продължаване задълбочаване на езика на омразата и абсолютно своевременно ще бъдат уведомени всички европейски институции за това“.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани