Информационен център на Министерство на oтбраната

Бъдещите авиатори ще се обучават в обновен корпус

Бъдещите авиатори ще се обучават в обновен корпус

Бъдещите авиатори ще се обучават в обновен корпус
Президентът Румен Радев и кметът на Плевен Георг Спартански взаимно си благодариха  за съдействието за откриването на комплекса

Дарителството е присъщо на българския народ, дълбоко вкоренено в неговите традиции. Да получиш дарение е нещо прекрасно, но още по-хубаво е, когато имаш цел, знаеш как да го използваш и стопанисваш правилно. Такъв е случаят с решението на Общинския съвет на Плевен да дари безвъзмездно сградата на бившето училище „Марин Дринов“ за нуждите на ВВВУ „Георги Бенковски“.

В кратки срокове Военновъздушното училище превърна дарения имот в модерен Изнесен комплекс за авиационно образование (ИКАО), който бе официално открит неотдавна. На тържествената церемония присъства президентът Румен Радев. ИКАО е иновативен център, където курсантите и студентите ще усвояват съпътстващи граждански специалности за нуждите на българската авиация, като: „Авиационен мениджмънт“, „Авиационни електронни системи за управление на въздушното движение“, „Електроника“, „Въздухоплавателни средства и авиационни двигатели“, „Роботехнически авиационни системи“, „Автоматика, информационна и управляваща техника“.

Подробности четете в новия брой на в. „Българска армия“

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top