Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Алберт Попов завърши 11-ти в Кицбюел

[post-views]
Алберт Попов завърши 11-ти във Вал д’Изер. Камен Златков не завърши

Алберт Попов се класира на 11-о място в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете в Кицбюел и прибави нови 24 точки в генералното класиране.

Най–добрият ни алпиец Алберт Попов завърши с време 1:45.83 минути, изоставайки на 1.20 секунди от сензационния победител Даниел Юл от Швейцария. Юл приключи с време 1:44.63 минути, след като беше едва 7-ми след първия манш. Попов направи добър първи манш, в който завърши на 9-о място. След това регистрира доста слабо второ спускане и трябваше да се задоволи с 11-ото място.

Другият ни представител Камен Златков отпадна в първия манш.

Някои от фаворитите не успяха да се справят с трудния финал в края на трасето, а накрая и водачът Мануел Фелер (Австрия) го улесни, след като напусна съвсем в началото на втория си манш.

Слаломът в Кицбюел се проведе на изключително трудна, буквално заледена повърхност, което затрудни много скиори – в това число Пинтюро, Атле Макграт, Йоханес Щролц и Алекс Винацер, които отпаднаха в първия манш.

Дори готовият винаги да рискува Хенрик Кристоферсен никак завърши на 24-о място в първия манш, за да се изкачи до 5-ото след втория.

Състезанието беше наблюдавано от холивудския актьор Арнолд Шварценегер, който подкрепяше сънародника си Фелер.

Голяма изненада беше и 2-ото място на британеца Дейв Райдинг, който завърши с изоставане от 0.40 стотни. Трети се нареди норвежеца Лукас Бротен.

В генералното класиране води швейцареца Марко Одермат с 1186 точки. Втори е Александер Омод Килде от Норвегия с 961 точки, а трети се движи Кристоферсен с актив от 710 пункта. Алберт Попов заема 45-о място със 100 точки.

В подреждането за малкия Кристален глобус начело е Лукас Бротен с 370.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани