Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Барселона победи Хетафе с 1:0 за 14-та победа в Ла Лига

[post-views]
Барселона победи Хетафе с 1:0 за 14-та победа в Ла Лига

Лидерът в класирането на Ла Лига Барселона постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Хетафе в среща от 18-ия кръг. По този начин Барса постигна 14-та си победа в испанското футболно първенство.

Единственото попадение за каталунците вкара Педри в 35-ата минута, който се разписа след пас на бразилеца Рафиня. В отсъствието на наказания голмайстор Роберт Левандовски домакините имаха сериозни проблеми при реализирането на голове, но все пак заложиха на солидната си игра в защита, която отново не ги предаде. Хетафе имаше само една добра възможност за изравняване, която дойде малко след гола на Педри, но Марк-Андре тер Щеген отказа Борха Майорал.

С победата Барселона събра 44 точки от 17 мача и води в класирането. Реал Мадрид е втори на 3 точки от Барса, след като спечели своя двубой от 18-ия кръг в Ла Лига срещу Атлетик Билбао с 2:0 като гост.

Головете бяха дело на Карим Бензема и Тони Кроос. Така двата колоса на испанския футбол продължават битката помежду си, като са и с по една среща по-малко.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани