Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Марица Пловдив пречупи ЦСКА за осма Купа на България по волейбол при жените

[post-views]
Осма поредна титла за Марица

Отборът на Марица Пловдив спечели Купата на България по волейбол при жените. В сблъсъка за трофея в зала „Васил Левски“ в Пазарджик възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха ЦСКА с 3:0 гейма в повторение на финала в женското волейболно първенство от миналия сезон.

Отборът на Марица, за който това беше 12-и финал в надпреварата, започна силно срещата и отвори ранна преднина от 11:6 и в последствие затвориха първата част след 25:16.

Вторият гейм се разви по сходен начин и след равностойно начало волейболистките на Марица поведоха с 13:6, като успяха да задържат аванса си и да спечелят с 25:20.

Третият гейм стартира със серия от 6:1 точки в полза на Марица. Последваха равностойни минути, в които ЦСКА намали изоставането си до 12:16 в средата на частта, но в заключителните моменти на гейма шампионките от Пловдив бяха по-концентрирани и стигнаха до крайния успех след 25:17.

По този начин маричанки защитиха спечелената Купа на България през миналата година и триумфираха в турнира за общо осми път в историята си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани