Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Найден Боричев: За топ 24 на ЕП на Фейгин ще ѝ е необходим резултат като на Универсиадата

[post-views]
Найден Боричев: За топ 24 на ЕП на Фейгин ще ѝ е необходим резултат като на Универсиадата

Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще представят България на европейското първенство по фигурно пързаляне в Еспоо (Финландия), което започва от 25 януари. Двамата участваха на Зимната Универсиада, където бяха с треньора и бивш национален състезател Найден Боричев, който коментира състезанията в този спорт по Европспорт.

„Двамата направиха не лоша генерална репетиция за европейското първенство. Представиха и двете си програми, допуснаха някои неточности, от които да си извадят поука. Саша завърши 12-та при жените, а Лари е 19-ти при мъжете. При мъжете, където ще ни представя Лари Луполоувър, може би ще бъде най-голямата ролетка. Няма изявен фаворит. Може да прозвучи странно, но състезателите от Италия, от Грузия, от Латвия според мен ще спорят за призовите места. Грузия (заради руските състезатели с грузински паспорти) ще се окаже една от големите сили на това европейско първенство заедно с фигуристите на Италия. При жените мисля, че Леона Фендрикс няма да има никаква конкуренция. Видяхме нейните качества в Гран При сериите и във финалите, сега или никога е нейния шанс да стане европейска шампионка“, това сподели специално за БНР бившият национален състезател и сега треньор по фигурно пързаляне Найден Боричев и допълни:

„Александра е много стабилна в последните години по отношение на представянето си на европейските първенства. Не пропуска е сред финалистите, да бъде близо до топ 10. Ако успее да постигне резултата от кратката програма, който записа на Универсиадата съм сигурен, че отново ще бъде в борбата за десятката. Колкото до Лари – тепърва ще видим каква ще бъде техническата сложност на неговата кратка програма и с какво трябва да атакуваме финалните 24, тъй като за нашите фигуристи е важно да присъстват и във втория състезателен ден на надпреварата. Без четворен скок в кратката програма на Лари ще му бъде много трудно да се класира за финал и ще трябва да разчита на грешки на съперниците си. Ще вземем решение на място спрямо това каква е успеваемостта на четворните. Ще зависи от това как се чувства той и какво е неговото мнение по отношение на това ще се справи ли със задачата в рамките на първите 30 секунди да изпълни четворен луц, който е заложен в кратката му програма“, каза още Боричев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани