Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Радо Янков зае четвърто място в паралелния слалом на Световната купа в Банско

[post-views]
Радослав Янков и Теодора Пенчева не успяха да преминат квалификациите в Банско

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков зае четвърто място във втория слалом от Световната купа в паралелните дисциплини, който се проведе в зимният ни курорт Банско.

Радослав Янков постигна най-добрия си резултат през сезона, като успя да се класира за полуфиналите, отстранявайки на осминафинала южнокорееца Сангхо Лий и на четвъртфинала италианеца Даниеле Багоца.

В полуфиналите обаче българинът допусна грешка и остана на една секунда и 81 стотни зад австриеца Арвид Аунер.

В малкия финал Янков отстъпи с 0.72 стотни на германеца Щефан Баумайстер и така пропусна възможността да запише първо класиране на подиума този сезон.

Победител в състезанието стана италианецът Маурицио Бормолини.

С четвъртото си място в този старт Радослав Янков се изкачи на 14-о място в класирането в дисциплината паралелен слалом. Българинът има 78 точки. Лидер с 266 точки е Бормолини, следван от австрийците Александър Пайер с 225 точки и Фабиан Обман със 197 точки.

В генералното класиране за Световната купа води отново Бормолини с 372 точки, следван от австриеца Андреас Промегер с 337 т. и Александър Пайер с 317 т. Радослав Янков е на 18-о място със 114 точки.

Тази седмица състезанията от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини продължават със стартове в Блу Маунтийн, Канада.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани