Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хебър (Пазарджик) спечели Купата на България по волейбол след обрат във финала срещу Дея спорт Бургас

[post-views]
Хебър победи Нефтохимик и ще защитава купата по волейбол срещу Дея Спорт

Отборът на Хебър (Пазарджик) спечели Купата на България по волейбол при мъжете. Във финала, игран в зала „Васил Левски“ в Пазарджик, възпитаниците на старши треньора Камило Плачи направиха пълен обрат и победиха Дея Спорт Бургас с 3:2 гейма. По този начин Хебър защити трофея си от миналата година и спечели общо за четвърти път в историята си Купата на страната.

Хебър е новият-стар носител на Купата на България при мъжете. Волейболистите на Пазарджик надиграха след истинска драма Дея спорт (Бургас) с 3:2 гейма във финалния спор на турнира. Близо 2000 зрители препълниха трибуните на зала „Васил Левски“ в Пазарджик, като мнозина желаещи не успяха да си намерят място за невероятния двубой.

Финалът бе достоен завършек на тридневната надпревара, която противопостави двата най-добри тима за момента.

Битката бе спор между двама италиански селекционери – Камило Плачи и Франческо Кадеду, а на полето между двама сънародници – Джузепе Саби и Стефано Патриарка.

Мачът премина през двете крайности – силно присъствие на Дея в първите два гейма и доминация на Хебър в следващите три. Домакините намериха сили да се вдигнат и след като изоставаха с 0:2 гейма направиха пълен обрат, като показаха характер, воля и класа за успеха. Тигрите за пореден път демонстрираха, че могат да се вдигат от тежки ситуации, да впрегнат целия си наличен състав и да се борят докрай за победата.

По този начин Хебър защити трофея си от миналата година и спечели общо за четвърти път в историята си волейболната Купа на страната при мъжете.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани