Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тотнъм победи с 1:0 като гост Фулъм в лондонско дерби от 20-ия кръг на Висшата лига

[post-views]
Тотнъм постигна важна победа срещу Уест Хям

Тотнъм стигна до жизненоважна победа с 1:0 като гост на Фулъм в лондонско дерби от 20-ия кръг на Висшата лига. По този начин „шпорите“ сложиха край на две поредни загуби в шампионата, а герой за тима бе Хари Кейн, който се изравни с Джими Грийвс на върха в голмайсторската класация на тима

Отборът на Тотнъм събра 36 точки и се утвърди на 5-ото място във Висшата лига. Фулъм пък остава на 7-а позиция с 31 точки след втората си поредна загуба в шампионата.

На „Крейвън Котидж“ домакините започнаха по-добре, като в 10-ата минута Боби-Декордова Рийд стреля силно, но Юго Лорис спаси.

В края на първото полувреме „шпорите“ взеха инициативата в мача и в 37-ата минута удар на Емерсон бе отразен от Бернд Лено. Фулъм отговори с удар на Уилиан, но Лорис отново се намеси точно.

Така се стигна до първата минута на добавеното време, когато защитата на домакините се пропука. Хюн-мин Сон напредна към наказателното поле и намери Хари Кейн, който бе на неговата граница. Англичанинът пое топката и се разписа във вратата на Бернд Лено за 1:0 в полза на Тотнъм.

С този гол Кейн изравни рекорда на Джими Грейвс за най-много попадения в историята на „шпорите“ – 266.

Хората на Марко Силва продължиха да са по-активни, но натискът им не даде резултат и Тотнъм стигна до успеха, нанасяйки втора поредна загуба на Фулъм. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани