Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турция провежда най-голямото си зимно военно учение с участници от 17 страни

[post-views]

Турция провежда в момента широкомащабно зимно международно военно учение в района на град Саръкамъш в източния окръг Карс, съобщава Анадолската агенция.

„Зимно учение-2023“, което започна на 18 януари, включва участници от 17 страни, сред които Азербайджан, Германия и Великобритания.

Учението цели да насърчи сътрудничеството и координацията на съвместни операции, да тества способностите на оръжията и превозните средства, включително стрелба в условия на суров студ, и да подобри нивото на подготовка на войниците по ключови въпроси като разгръщане, настаняване и изхранване при зимни условия.

В учението участват танкови войски, артилерийски батареи, минохвъргачки, както и екипи от снайперисти, команден персонал на специалните сили, командоси и хеликоптери.

По време на учението се извършват офанзиви, въздушни атаки, въздушен транспорт и дейности по осигуряване на логистична подкрепа.

Очаква се турският министър на отбраната Хулуси Акар и командири да присъстват на „специалния ден за наблюдение“ на учението, което завърша на 2 февруари.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани