Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арина Сабаленка ще играе срещу Елена Рибакина на финала при жените на Откритото първенство на Австралия по тенис

[post-views]
Сабаленка продължава в Австралия, номер 9 в света Вероника Кудерметова отпадна

Поставената под номер 5 в схемата Арина Сабаленка от Беларус се класира за финала при жените на Откритото първенство на Австралия по тенис.

24-годишната Сабаленка победи полякинята Магда Линете със 7:6(1), 6:2 за 93 минути и за първи път в кариерата си достигна до финала на турнира, след като в последните три издания отпадна в третия кръг.

Беларускинята има до момента три полуфинала в Големия шлем („Уимбълдън“ 2021 и Откритото първенство на САЩ 2021 и 2022), но сега за първи път стигна до спора за титлата.

В началото на първия сет двете си размениха по един пробив, но в тайбрека Сабаленка поведе с 6:0 и след 7:1 спечели сета.

Във втората част тя две подаването на съперничката си два пъти и взе аванс от 5:1. В седмия гейм петата поставена пропиля три мачбола, но в осмия затвори мача при четвъртата си възможност.

„Наистина съм много щастлива, че успях да стигна до този резултат, защото срещу мен имаше съперничка, която игра невероятен тенис през тези две седмици. Благодаря на всички за подкрепата. Не стартирах по най-добрия начин, загубих подаването си, но трябваше да запазя самообладание. Знаех, че имам възможност да обърна сета“, каза Сабаленка в интервюто си на корта.

Тя има титла от Откритото първенство на Австралия на двойки жени заедно с Елизе Мертенс (Белгия) през 2021 година.

Най-ново

Единична публикация

Избрани