Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военните моряци не падат духом

[post-views]
Военните моряци не падат духом

Дори и годините да са ги налегнали, те се вълнуват от всичко, което става у нас и далеч зад границите ни. Това бе потвърдено още веднъж на годишното отчетно събрание на клуб „Военни моряци“ към Столичната организация на СОСЗР. През последната година приехме седем колеги в нашия колектив, посочи председателят на клуба контраадмирал от запаса Петър Странчевски. Нещо повече, най-новият член е авиационният инженер подполковник от запаса академик проф. Николай Петров. Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков връчи членска карта на капитан-лейтнант от запаса Георги Кинов, плавал дълги години в Българския морски флот.

Оказва се, че столичните военни моряци са за пример в много неща. Членският внос отчитаме на 100 процента, което за нас е, преди всичко, въпрос на култура на членството в СОСЗР, казва контраадмирал Странчевски. Така е и с активната военно-патриотична дейност и изразяването на гражданска позиция по време на различни обществени форуми. Клубът е инициатор на отбелязването в София на празника на ВМС, на годишнините от рождението и гибелта  на Никола Й. Вапцаров, на атаката на отряда торпедоносци срещу турския конвой през Балканската война, на песенните фестивали „Сребърни чучулиги“ и „Альоша“ и др. Държат много на поддържането на връзката с действащите военни моряци.  Благодарят на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов за личното му участие  в техни прояви. Радват се на уважението на всички военно-патриотични и родолюбиви организации. Признателни са на генерал-майор от запаса Петко Драгоев, председател на клуба на пенсионерите в район „Оборище“, за предоставеното домакинство.

Капитан I ранг от запаса Владимир Вълчев, капитан I ранг от запаса Емил Иванов и полковник от запаса Райчо Митев получиха доверието да бъдат новите членове на клубния съвет. Обсъден и гласуван бе планът за работа през 2023 г. В събранието участва секретарят на Столичния на Съюза полковник от запада Добри Добрев. Ген. Стойков поздрави участниците в събранието и им благодари за приноса за развитието и укрепването на СОСЗР.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани