Информационен център на Министерство на oтбраната

Израел потвърди участие в модернизацията на БА

Израел потвърди участие в модернизацията на БА

Israel Aerospace Industries (IAI) организира семинар в София на тема: ”Изграждане на модерна отбрана в ера на нарастващи военни заплахи – опитът на Израел и научените уроци от текущите конфликти”, съобщават от компанията. Участваха Наама Леви, заместник-ръководител на дипломатическата мисия на Израел в България; о.з. полковник Моше Манор, старши експерт на IAI ELTA Systems с 36 г. опит в израелските ВВС; и Алон Каплан, регионален директор, маркетинг и бизнес развитие на IAI ELTA Systems.  

В рамките на форума участниците обсъдиха актуални теми, свързани с изграждането на модерна и ефективна отбрана, както и разработването и придобиването на стратегически системи и технологии за изграждане и укрепване на способностите за възпиране и беше потвърдено желанието на IAI да участва в процеса на модернизацията на БА.

На форума присъстваха висши представители на българското Министерство на отбраната, депутати и членове на Комисията по отбрана в Народното събрание, на Военновъздушните сили, Сухопътните войски и Военноморските сили, ръководители на водещи предприятия от българския военнопромишлен комплекс, представители на академичните и научните среди, експерти и анализатори в областта на отбраната и сигурността, както и представители на медиите.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top