Информационен център на Министерство на oтбраната

Радослав Янков шести в паралелния гигантски слалом на рождения си ден в Блу Маунтийн

Радослав Янков шести в паралелния гигантски слалом на рождения си ден в Блу Маунтийн

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се класира на шесто място в паралелния гигантски слалом старт от Световната купа по сноуборд, който се проведе в канадския курорт Блу Маунтийн

Радослев Янков завърши с отличното пето време в квалификациите, а на осминафиналите се наложи над италианеца Маурицио Бормолини, който е водач в генералното класиране за Световната купа през този сезон. На втората контрола българинът, който си избра синьото трасе, водеше с 36 стотни, което накара Бормолини да рискува много и да пропусне врата, като не завърши. На четвърфиналите Янков отново си избра синьото трасе, но бе победен от поляка Оскар Квятковски. Българинът водеше с 19 стотни на първата контрола, след това полякът поведе, а Янков мина през последната врата и не успя да завърши. Така сноубордистът ни завърши на шесто място в крайното класиране навръх 33–ят си рожден ден.

Паралелния гигантски слалом спечели австриецът Бенямин Карл, който във финала се наложи над корееца Санхо Ли, който пропусна врата и не успя да завърши. В малкия финал полякът Квятковски се наложи над италианеца Марк Хофер и завърши на трето място.

Радо Янков показава отлична форма преди Световното първенство в Бакуриани (Грузия) и влезе във финалите за трети път през този сезон, а преди няколко дни завърши на четвърто място в Банско.

Янков вече има 154 точки и е на 15-о място в генералното класиране за Световната купа. Маурицио Бормолини продължава да води с 392 точки, следван от  австриецът Андреас Промегер с 382.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top