Информационен център на Министерство на oтбраната

Сноубордистката Андреа Коцинова зае пето място в дисциплината бордъркрос на Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Италия

Сноубордистката Андреа Коцинова зае пето място в дисциплината бордъркрос на Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Италия

Сноубордистката Андреа Коцинова зае пето място в дисциплината бордъркрос на европейския младежки олимпийски зимен фестивал във Фриули Венеция Джулия (Италия)

След среброто в отборния гигантски слалом в началото на седмицата 16-годишната Коцинова влезе с пето време в директните елиминации, а другата българка Яна Тумбева беше 11-а в пресявките. Коцинова спечели своята четвъртфинална серия, но Тумбева отпадна след като зае третото място. На полуфиналите Коцинова завърши четвърта и се придвижи в малкия финал, където тя безапелационно бе най-бърза и си осигури петото място в крайното класиране. Шампионка стана французойката Фелиси Лайхт.

При момчетата в бордъркроса Иван Иванов даде 10-о време в квалификациите и влезе директно на четвъртфинал, докато Мартин Костов бе 14-и и премина успешно през осминафиналите, но след това отпадна в битката за влизане в Топ 8. Иванов също не можа да се класира за полуфиналите.

В алпийските ски Бояна Радева се нареди 34-та в слалома. Внучката на олимпийската легенда Боян Радев бе 41-ва в първия манш. Другата българка Елена Стоилова не завърши първото спускане.

В същата дисциплина при юношите Борислав Хаджистоянов бе 19-и, а Атанас Петров – 44-ти след първия манш, но и двамата не завършиха във втория.

В квалификациите на сноуборд слоупстайл Кристиян Крумов се нареди на 16-о място с най-висока оценка от 35.5 точки, като само най-добрите 10 се класираха за финалите.

В биатлона на 12.5 км индивидуално Веселин Белчински започна с 2 пропуска на първа стрелба и 3 на втора, но след безгрешни трета и четвърта стрелби се класира на 44-то място. Другият български представител Георги Наумов остана 62-ри.

При девойките на 10 км индивидуално Йорданка Йончева е 51-ва със 7 пропуска, а Ирина Георгиева не завърши. Преди това в спринтовия биатлон на 6 км Йорданка Йончева се класира 49-та, а Ирина Георгиева остана 55-а.

В ски-бягането на 5 км свободен стил Ивайла Василева се класира 60-а. В квалификациите на спринт класически стил Дани Чолаков се нареди 46-и, а Даниела Йорданова стана 56-а, като по този начин и двамата не намериха място сред четвъртфиналистите.

Във фигурното пързаляне Киара Христова заема 22-ро място след кратката програма.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top