Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Александра Фейгин влезе в топ 24 на Еп по фигурно пързаляне

[post-views]
Александра Фейгин зае второ място в кратката програма на международния турнир по фигурно пързаляне в Алмати

Александра Фейгин се класира за волната програма при жените на европейското първенство по фигурно пързаляне, което се провежда във финландския град  Еспоо. Българката ще излезе отново на леда в събота за своето второ представяне

Александра Фейгин се класира за волната програма при жените на европейското първенство по фигурно пързаляне след като събра сбор от 54,31 точки. Това е най-добрият й резултат този сезон. Възпитаничата на Ина Лутай изигра чисто кратката си програма, но техническият панел бе особено строг към нея, отчитайки четвърт оборот по-малко за тройния й флип и непълна ротация за комбинацията й от два тройни тулупа. Така крайната оценка за технически елементи при преразглеждането след края на изпълнението се оказа по-ниска от тази, която се виждаше в реално време.

Александра Фейгин за четвърти път в кариерата влиза сред най-добрите състезателки, които добиват право да представят волната си програма пред съдиите. Най-успешното представяне на 21-годишната ни националка е при дебюта ѝ на европейско, когато бе едва на 16 и се класира 11-а. При другите си участия тя има 17-о и 20-о  място.

С позиция за злато е представителката на Грузия Анастасия Губанова – 69.81 точки. На временното трето място с 63.83 швейцарката Кими Репонд.

Александра Минциду, която представя Гърция, но е родена у нас и се подготвя при Найден Боричев не се представи по най-добрия начин заемайки 29-та позиция с което не успя да намери място във волната програма, която ще се състои в събота.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани