Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВС успешно развиват способности с ограничени ресурси

[post-views]
ВВС успешно развиват способности с ограничени ресурси

Успехите дължим на целия личен състав, казва командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров.

На фона на драстично променената среда на сигурност през изминалата година Военновъздушните сили (ВВС) отново доказаха своите решимост, твърдост и устойчивост да изпълняват определените им роля, мисии и задачи. Това беше подчертано на проведения анализ на състоянието и подготовката през 2022 г. „ВВС поддържат и развиват способности за изпълнение на Конституционните задължения по защита на суверенитета и териториалната цялост на страната, да допринасят за международните мир и сигурност и да осигуряват националната сигурност в мирно време“, посочи още командирът им генерал-майор Димитър Петров.

Стана ясно, че това е била поредната, изпълнена с предизвикателства и динамика година в историята на българските ВВС. В този смисъл бяха откроени няколко акцента. Според командира активното участие в подпомагане на населението при бедствия и аварии, както и в хуманитарни, донорски и други медицински задачи отново е показало, че Въоръжените сили и в частност ВВС, са надеждна опора на българското общество и допринасят за утвърждаване на доверието към Българската армия. Подчертано бе, че всички успехи през изминалата година са постигнати в условия на ограничено ресурсно осигуряване, усложнена външнополитическа обстановка и военен конфликт в близост до нас.

„Тези успехи дължим на волята, професионализма, ентусиазма, стоицизма и усърдието на целия личен състав от ВВС“,  категоричен бе генерал-майор Петров. Като илюстрация на тези думи бяха и връчените с негова заповед награди. С плакети с логото на ВВС бяха удостоени полковник Орлин Георгиев, полковник Милен Донев, подполковник Димитър Велев, цивилен служител Албена Докева, полковник Станислав Драгиев, майор Христо Вълев и капитан Анатоли Емилов, а с грамота – капитан Божидар Славчев, майор Любомил Цветанов, капитан Йордан Йорданов, цивилен служител Диана Пешакова, майор Росен Тодоров и капитан Митко Гергов. Със заповед на министъра на отбраната Димитър Стоянов полковник Пейо Дончев бе удостоен с плакет за „Спортист №3 за 2022 г., спорт – скибягане и скиориентиране“. Отличието връчи генерал-лейтенант Стойков.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани