Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Медици от ВМА заминават за 4 месеца в Мали

[post-views]

Медици от ВМА заминават за 4 месеца в Мали

Военномедицинската академия (ВМА) изпрати пореден екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца специалистите ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако.

От ВМА съобщиха, че национален командир на българския контингент е старши лейтенант д-р Георги Семовски. Той работи като асистент в Катедра „Медицина на бедствените ситуации” във ВМА. За него това ще бъде втора мисия в африканската страна.

В екипа са включени още участвалият вече в три мисии – две в Афганистан и една в Мали, старшина Васил Ганчев, както и две медицински сестри – младши сержант Гергана Георгиева и младши сержант Даяна Йорданова. Те са сред завършилите първия випуск военномедицински сестри, обучени по тристранния проект между ВМА, ВВМУ и МУ –Варна.

„Вие проправихте пътя на младите хора и това ни изпълва с гордост. Този път не е лесен, но е достоен. Пожелавам ви да се върнете здрави и като силен и сплотен екип. На добър час”, обърна се с пожелание към медиците полковник доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си, напомниха от ВМА.

Най-ново

Виж още

Избрани