Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тотка Колева е доайенът на жените мобилизаторчици у нас

[post-views]
Тотка Колева е доайенът на жените мобилизаторчици у нас

С нея се запознах на професионалния празник на органите по мобилизация на Българската армия – 23 януари. Тя е активен член на Сдружението на офицерите от резерва и запаса „Клуб  199“. Не крие годините си. Родена е през 1931 г. Дошла в София през 1952 г. от с. Коевци, Великотърновско. На 3 май започва работа във Военното окръжие и така до пенсионирането си през 1990 г. Водила на мобилизационен отчет сержанти и войници от София окръг. Става дума за 40 хиляди души, казва председателят на клуба полковник от запаса Цанко Цанков. И то без компютри. Така – на ръка.

Тотка Колева се гордее, че семейството й е от полковници. Има двама синове, двама внуци, една правнучка и един правнук. Единият й син е Живко Колев. Да, същият Живко Колев, написал над 900 популярни детски и хумористични  текстове за песни, десетки сценарии за телевизионни шоупрограми и концерти. Създател е на хитовете „Големият кораб минава”, „Междучасие”, „Джалма”, „Болка от любов”, „Сбогом”, „Клоунът”, „Бързаш, няма време”, „Партии любими”, „До последен дъх”, „Охридското езеро”. Един от създателите на трио НЛО. Продуцент е на над 30 албума на наши изпълнители.

Благодаря на г-жа Колева, която ми подари албума „100 незабравими български песни“ на нейния син! Пожелахме си на следващия празник пак да си поговорим.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани