Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Флотилията анализира подготовката през 2022 г.

[post-views]
Флотилията анализира подготовката през 2022 г.

Флотилията анализира подготовката през 2022 г.
.

Анализ на състоянието и подготовката на Флотилия бойни и спомагателни кораби за изминалата 2022 г. се състоя вчера, съобщиха от ВМС. На анализа присъстваха заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, офицери от щаба на флотилията и командири на военните формирования.

Отбелязано бе, че въпреки всички трудности и предизвикателства през учебната 2022 г. флотилията и подчинените ѝ сили изпълниха в пълен обем поставените задачи, като проведоха самостоятелни и съвместни подготовки и участваха в редица учения: „Черно море 2022”, „Бриз 2022”, „Тритон 2022”, „Посейдон 2022”.

Фрегата „Верни” и базовият миночистач „Прибой” потвърдиха своята сертификация по стандартите на НАТО. Основен акцент през изминалата година бяха усилията по преодоляване на последствията от избухналия военен конфликт между Украйна и Руската Федерация чрез унищожаването и обезвреждането на изплавали в акваторията на Черно море боеприпаси и взривни материали. Флотилен адмирал Велков изрази своята благодарност към личния състав за постигнатите добри резултати и определи цялостната дейност на флотилията през 2022 г. като ползотворна, динамична и ефективна. Флотилен адмирал Георги Пенев даде висока оценка за дейността на флотилията. Той изказа  благодарност за положените усилия, професионализма и отговорността на военнослужещите и цивилните служители от флотилията при изпълнението на поставените от Командването на ВМС задачи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани