Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Неизвестни са унищожили дюните на плаж Несебър – Юг

[post-views]
Неизвестни са унищожили дюните на плаж Несебър – Юг

Тежка техника е унищожила част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи за БНР Бургас концесионерът Кирил Спасов. Той е подал още вчера сигнал на тел.112, до Министерството на туризма, РИОСВ – Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната администрация  и Община Несебър.

„Случайно ми се наложи да пътувам към Несебър, знаете че през зимния период не сме на морето. Бяха ми нужди документи за следващата седмица, минавайки край плажа по пътя Равда-Несебър, непосредствено при влизане в Несебър, в частта на дюните забелязах, че има изкоп. В продължение на границата на дюните, в основата им, видимо е, че е минала тежка техника и е разкопано, а това е защитена територия, в концесионна територия. В ляво по пътя, който отива до плажа, в продължение на около 300 метра има изкоп, който се дълбок около 1-1,2 метра, с видими следи от багер. от дясната страна изкопът беше около 30 до 40 метра. След като установих това се свързах с моите сътрудници, които през зимата обикалят плажа. След като разговаряхме уточних, че това е станало в петък, най-вероятно следобед.

Позвъних на 112, органите на реда дойдоха, установиха нарушението и пуснах официални писма до ресорните институции.

За първи път има такова нарушение, за което подавам сигнал. Знаете че с нашите договори целогодишно трябва да опазваме и поддържаме концесионната територия. Дори и през зимния период обхождаме нашата територия, но когато някой навлезе и направи подобно нарушение, после това рефлектира върху нас. Затова сигнализирах веднага. Убеден съм, че ще се намерят извършителите. Това е направено с техника, няма логично обяснение защо е направено, пясъкът не е взет, а е струпан. Изкопът е дълбок, някой може да падне в него. Проблем е за нас, защото е в концесионната територия, а ако се случи нещо ние носим пълна отговорност.

Има наблизо и охранителни камери, смятам, че органите на реда ще си свършат работата“, каза концесионерът Кирил Спасов.

По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели.

„Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни“, коментира още  Кирил Спасов.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани