Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С футболен турнир събраха средства за курсанти без родители

[post-views]
С футболен турнир събраха средства за курсанти без родители

Благотворителната инициатива се проведе в шуменския военен факултет на НВУ.

Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“ беше домакин на благотворителен футболен турнир, съобщават от учебното заведение. В състезанието се включиха ученици  от средните училища в област Шумен и курсанти на Националния военен университет „В. Левски”, район Шумен. Свое участие имаха и работещи във факултета, както и служители при Военно формирование 34200 – Шумен и Военно окръжие – Шумен.

Инициативата се провежда за първи път и събраните средства са за всеки курсант без родител. Шампион станаха СУ „Цанко Церковски“, с. Никола Козлево с ръководител Даниела Димова.

По време на турнира в Спортния комплекс на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ бяха подредени и щандове, на които курсанти предлагаха свои изделия. В базара се включиха курсант-старшина Йорданка Ламбова, която рисува и гравира чаши и аксесоари, курсант-старшина Румяна Руменова, която изработва дигитални материали, курсант-старшина Александра Атанасова, автор на картини с различна тематика. Със свои художествени изделия участваха и служители на Военно формирование 34200 – Шумен.

Турнирът започна с изпълнение на виолончело на курсант Ивайло Раев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани