Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Интер оцеля след обрат срещу последния

[post-views]
Интер изпревари Милан преди дербито след победа над Кремонезе

Интер спечели с 2:1 гостуването си на Кремонезе от 20-ия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ влязоха в мача след изненадващото поражение от Емполи преди пет дни и реагираха подобаващо, като двете попадения реализира нападателят Лаутаро Мартинес.

Отборът на Симоне Индзаги доминираше в началните минути и изпълни шест поредни ъглови удара, но Кремонезе изненадващо поведе с фантастичен гол на Давиде Окереке от границата на наказателното поле в 11-ата минута.

Удар от воле на Един Джеко при още един корнер в 21-ата минута беше спасен от вратаря на домакините, но Лаутаро направи лесна добавка, за да изравни – 1:1.

Аржентинецът донесе победата на гостите в 65-ата минута. Отново в основата на попадението бе Джеко, който този път изведе своя съотборник в атаката. Последва удар и щастлив рикошет в бранител, но Интер заслужаваше да води.

С тази победа Интер събра 40 точки и излезе поне временно на втората позиция. Кремонезе остава последен без нито една победа и с актив от осем точки.

Аталанта пък надигра Сампдория с 2:0 у дома. С успеха си тимът от Бергамо се изкачи на четвърто място във временното класиране с 38 точки, колкото има и третият Милан, но „росонерите“ са с мач по-малко. Аталанта вече пет поредни срещи няма поражение в Серия А.

Датският национал Йоаким Меле се разписа след като отклони топката с глава в 42-ата минута, а в 57-ата Адемола Лукман бе точен за 2:0 след чудесна индивидуална акция.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани