Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Генерали и олимпийски шампиони връчваха награди на най-добрите спортисти на ЦСКА

[post-views]
Генерали и олимпийски шампиони връчваха награди на най-добрите спортисти на ЦСКА

Снощи червената спортна общественост се беше събрала в концертната зала на ЦВК. След двегодишно прекъсване, поради пандемията, Обединени спортни клубове (ОСК) ЦСКА с председател Георги Калчев организира тържествено обявяване на най-добрите спортисти за изминалата година. Специално внимание беше обърнато и на присъствието на ветераните, носители на олимпийски, световни, европейски титли и медали, който направиха България спортна сила.

Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков връчи отличията на младите надежди Анджелика Ненова и Симеон Трендафилов, многократни шампиони по шах. На командира на СКСО генерал-майор Явор Матеев се падна честта да награди футболният отбор от Академия ЦСКА до 17 години със старши треньор Ивайло Станев, като най-проспериращ отбор от детско-юношеската школа и клуба по спортна акробатика, също обявен за най-проспериращ отбор. Олимпийската шампионка Здравка Йорданова, дългогодишен спортен журналист във в. „Българска армия“, връчи наградата на Габриела Димитрова, състезател по джудо. Кметът на София Йорданка Фандъков отличи Васил Илиев за развитието на спорта в столичните училища.

Да приветстват спортните успехи на ЦСКА бяха дошли още заместник-министърът на културата Пламен Славов, началникът на Военна академия „Георги С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, заместник-председателят на СОСЗР бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов, председателят на ЦКРК на СОСЗР генерал-майор от запаса Йордан Йорданов, офицери от запаса и резерва, представители на дипломатически мисии, червени легенди, бивши и настоящи състезатели и треньори по всички видове спорт от много поколения, деятели, представители на сдружения и на феновете.

Най-добър спортист на ЦСКА за 2022 година стана европейският шампион и вицесветовен шампион по борба класически стил Кирил Милов. Той бе награден от Биляна Дудова.  За негов подгласник бе избран един от най-талантливите състезатели в борбата и син на легендарния Армен Назарян – Едмонд Назарян.

ПФК ЦСКА е най-добър отбор на ОСК ЦСКА за 2022 година, като статуетката беше връчена на изпълнителния директор на клуба г-н Филип Филипов от легендарния нападател на армейците Петър Жеков.  Подгласник на футболния клуб е волейболният състав на дамите, а призът им бе връчен от големия волейболен специалист Сашо Попов. За треньор на годината бе обявен Братан Ценов, който получи приза от Стоян Добрев. Отборът по класическа борба на ЦСКА също бе награден като най-проспериращ отбор. 

Борислав Кьосев и Димитър Златанов наградиха джудиста Ивайло Иванов, бореца Айк Мцканян и волейболистите Димитър Димитров и Георги Татаров. Армен Назарян награди гимнастика Дамян Делибалтов. Призът „Изгряващи звезди на ЦСКА“ получиха републиканските шампиони по класическа борба Гриша Назарян и Радостин Василев.

В залата присъстваха червени легенди, бивши и настоящи състезатели и треньори по всички видове спорт от всички поколения, деятели, представители на сдружения и феновете.

За доброто настроение на присъстващите допринесоха формация „Армейска песен“, Росица Кирилова, Маргарита Хранова, Гуна Йорданова, Райко Кирилов и Гергана Николаева от Представтелния ансамбъл на Въоръжените сили. Акробати и гимнастици демонстрираха спортно майсторство на сцената.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани