Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Промените в Закона за отбраната и въоръжените сили са готови за второ гласуване в пленарна зала

[post-views]
Промените в Закона за отбраната и въоръжените сили са готови за второ гласуване в пленарна зала

Днес Комисията по отбрана проведе последното си заседание в рамките на 48-ото Народно събрание

Докладът за второто четене на внесения от правителството Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и Въоръжените сили бе гласуван днес на заседание на Комисията по отбрана. Нямаше съществени предложения, с изключение на три правно-редакционни поправки. Очаква се до разпускането на парламента промените да бъдат гласувани в пленарна зала и на второ четене. Така ще се уреди службата на български военнослужещи в многонационалната бойна група, която е дислоцирана на полигон „Ново село“.  На първо чететне „за“ в пленарна зала гласуваха 138 депутати. Сега действащият закон регламентира участието на български военнослужещи в многонационалин формирования зад граница. С тези промени се урежда законово службата на български военнослужещи в многонационални формирования на наша територия.  Запълват се и някои други празноти във военното законодателство.

Председателят на комисията Христо Гаджев благодари на колегите си за плодотворната работа през последните няколко месеца. „Благодаря за консенсуса, който винаги сме намирали в комисията, показахме за пореден път, че отбраната и националната сигурност са надпартийни приоритети и всички политически групи се обединяват около това“, каза още г-н Гаджев.

Днешното заседание на Народното събрание започва в 11 ч. В предварителния дневен ред се предвижда изслушвания на годишните доклади на Държавна агенция „Разузнаване“, Служба „Военно разузнаване“, ДАНС и Държавната комисия по сигурността на информацията. Тази част от заседанието ще бъде закрита.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани