Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спартак (Плевен) остана четвърти в НБЛ с победа срещу Шумен, ЦСКА надигра Берое, а Левски се справи с Черно море Тича

[post-views]
Спартак (Плевен) остана четвърти в НБЛ с победа срещу Шумен, ЦСКА надигра Берое, а Левски се справи с Черно море Тича

Спартак (Плевен) запази четвъртото си място в Националната баскетболна лига с домакинска победа с 81:67 срещу Шумен, но плевенчани продължават да водят само с точка на отбора на ЦСКА. В мач от 18-ия кръг „червените“ спечелиха с 96:68 срещу гостуващия Берое, а отборът на Левски надигра категорично Черно море Тича

ЦСКА не остави големи шансове на гостите си от Берое. „Червените“ се откъснаха на 12 пункта в първата четвъртина при 21:9. За ЦСКА 25 точки вкара Мартин Сотиров, а Брендън Йънг и Алекс Симеонов завършиха с по 16. Мача пропусна Райли Оуенс, а в игра не влезе и новото попълнение Таменанг Чо. За Берое Дариъс Хол наниза 26 точки.

В друга среща Шумен поведе в края на първата третина в зала „Балканстрой“ с тройка на Теодор Димитров, но фаворитите от Плевен бързо си върнаха инициативата във втората част.

Те излязоха напред с кош на Станимир Маринов, а серия от четири точки на Цветомир Чернокожев им даде окончателно преднина в мача. За Спартак най-резултатен бе Семаджи Хейнс с 15 точки, а за Шумен Идову Ореолувапо  отбеляза 22 точки и завърши дабъл-дабъла си с 12 борби.

Левски прекъсна серията си от колебливи мачове в Националната баскетболна лига и доминира категорично в домакинството си на Черно море Тича в София. „Сините“ се наложиха с 80:61, като още преди почивката имаха над 20 точки аванс. След серия по-слаби мачове, Джон Флорвиъс показа отлична форма и завърши с дабъл-дабъл, 20 точки и 13 борби. Ейвърил Ъгба и Тач Ънру вкараха по 10 за Черно море. В следващия кръг Левски гостува на Берое, а „моряците“ приемат Балкан.

След тези срещи Спартак е четвърти с една повече от ЦСКА, а Берое е на следващата позиция. Шумен е на последното място с едва три победи от началото на редовния сезон в Националната баскетболна лига.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани