Информационен център на Министерство на oтбраната

Президентът на Салвадор презентира “най-големия затвор в Америка”

Президентът на Салвадор презентира "най-големия затвор в Америка"

Президентът на Салвадор Наиб Букеле презентира вчера “най-големия затвор в Америка”, в който се планира да бъдат заключени 40 хиляди предполагаеми гангстери, предаде Франс прес.

Букеле не уточни датата, на която затворници ще започнат да пристигат в новия затвор. Предполага се, че понастоящем салвадорските власти са задържали близо 63 хиляди членове на престъпни банди, като това е част от политиката на президента за борба с престъпността.

Според Букеле в миналото, при управлението на предишни правителства, гангстерите са имали в затворите достъп до “проститутки, плейстейшъни, телевизори, мобилни телефони и компютри”.

В новия затвор обаче престъпниците ще бъдат задължавани да работят, заяви заместник-министърът на правосъдието Осирис Луна.

Затворът е построен в изолиран селски район, намиращ се недалеч от град Теколука, на 74 км югоизточно от столицата Сан Салвадор. Площта му е 166 хектара и ще бъде охраняван денем и нощем от 600 войници и 250 полицаи, поясни министърът на благоустройството Ромео Родригес.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top