Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Александър Везенков и Олимпиакос надиграха Фенербахче в баскетболната Евролига за мъже

[post-views]
Александър Везенков и Олимпиакос отстъпиха пред шампиона в баскетболната Евролига Анадолу Ефес

Българинът Александър Везенков и неговият отбор Олимпиакос победиха турския Фенербахче с 93:73 точки като гости в двубой от 22-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже игран в Истанбул

Гръцкият гранд Олимпиакос постигна четвърти пореден и общо 15-ти успех, запазвайки лидерската си позиция в надпреварата. Фенербахче допусна девето поражение и заема пето място в подреждането преди изиграването на всички мачове от кръга. Александър Везенков отново бе титуляр за гостите и завърши с „дабъл-дабъл“ за победата. Баскетболният ни национал реализира 12 точки, 12 борби, 2 асистенции и 1 отнета топка за 36 минути игра на терена. Олимпиакос стартира много силно и поведе с 24:10 след първите 10 минути игра. Във втората четвърт гърците постигнаха аванс от 51:30 точки на почивката. Гостите от Атина имаха превъзходство и в третата част, която приключи при 77:51-на в тяхна полза. Домакините намалиха изоставането си в последния период до 66:79, но гръцкият тим не позволи разликата да падне повече.

Костас Папаниколау бе най-резултатен за победата на гостите с 21 точки и 3 борби, а Айзея Кенън добави 20 точки и 5 борби. За Фенербахче сръбският национал Марко Гудурич се отчете с 24 точки, 4 борби и 4 асистенции.

В следващия кръг Олимпиакос ще приеме в Атина настоящия шампион в Евролигата Анадолу Ефес на 3 февруари от 21:00 часа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани