Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сребро за Станимир Беломъжев на Европейското първенство по ски ориентиране

[post-views]

Станимир Беломъжев спечели сребърен медал в спринтовата дистанция на европейското първенство по ски ориентиране в Латвия. Двукратният ни световен шампион остана само на две секунди от европейската титла

Българинът, който до момента имаше девет медала от европейски първенства, включително три златни, се движеше към четвъртата си европейска титла, но грешка след средата на дистанцията го лиши от победата. На третата радио контрола Беломъжев бе лидер с осем секунди, но в края загуби 10 секунди, които му костваха златото. Големият успех за Станимир Беломъжев идва броени дни след като стана баща за втори път. Европейски шампион в спринта стана Джонатан Стал от Швеция. Той финишира за време 14 минути и 16 секунди. Веднага след него – на две секунди изоставане, се нареди Беломъжев. Третото място зае Никлас Екстром от Финландия, който остана на 11 секунди от победителя.

В надпреварата при жените участничката на две олимпиади в ски бягането Антония Григорова завърши на престижното 10-о място. Тя остана на една минута и 59 секунди от новата европейска шампионка Дейзи Кудре Шнидер от Естония. Много силно представяне направи и Андрея Дяксова, която завърши 14-та в спринта. Третата представителка на България при жените Калина Недялкова, завърши 28-ма.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани