Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Три общини в област Разград искат пари за ремонт на военни паметници

[post-views]
Три общини в област Разград искат пари за ремонт на военни паметници

Три общини от област Разград поискаха от Министерството на отбраната средства за ремонт на военни паметници, свързани с Балканската война, съобщават от областната администрация. Това стана на проведеното заседание на Областната комисия „Военни паметници” с председател областният управител Драгомир Златев.

Паметниците са в селата Побит камък (община Разград), Богданци (община Самуил) и Острово (община Завет). В заседанието взе участие Кристина Алексова от дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в МО.  В края на октомври м.г. с постановление на правителството бяха одобрени 300 000 лв. за ремонт, възстановяване и довършване на военни паметници, разпределени по общини. За област Разград това са ремонт на паметна плоча на загиналите във войните от (1912-1945) в с. Лъвино, община Исперих, ремонт на паметника на загиналите във войните в  с. Дреновец, община Разград и            ремонт на паметника на загиналите във войните в  с. Ушинци, община Разград.

Пред комисията новият председател на Инициативния комитет за изграждане на Военния мемориал майор от запаса Младен Аспарухов обяви, че в момента се работи по облицовката на колоните.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани