Информационен център на Министерство на oтбраната

29-ти април е най-вероятната дата за Фюри – Усик

29-ти април е най-вероятната дата за Фюри - Усик

29-ти април е най-вероятната дата за сблъсъка между световните шампиони в тежка категория Тайсън Фюри и Олександър Усик, който ще определи абсолютен първенец при най-тежките. Саудитска Арабия е фаворит за домакинство на дългоочаквания сблъсък, като украинецът Усик вече се е договорил със саудитските организатори, но преговорите с Циганския крал продължават, тъй като той иска повече пари.

Ако в крайна сметка не се стигне до договорка, то мачът може да се премести на стадион “Уембли” в Лондон, но тогава отново ще има спор за разпределението на средствата, тъй като Фюри ще иска много по-голям дял от приходите, но Усик трудно ще се съгласи с това.

Фюри и Усик нямат загуба на професионалния ринг до момента, като британецът победи два пъти поред Дионтей Уайлдър, докато украинецът стори същото с Антъни Джошуа. Ако мачът между двамата пропадне, то Фюри най-вероятно ще се насочи към демонстративен двубой с бившия шампион в UFC Франсис Нгану, докато Усик ще трябва да защитава два от поясите си срещу Джо Джойс и Даниел Дюбоа.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top