Информационен център на Министерство на oтбраната

Българин е член на един от елитните специални отряди (S.W.A.T.) в Северна Каролина

Българин е член на един от елитните специални отряди (S.W.A.T.) в Северна Каролина

Сънародникът ни, сержант Александър Балчев, който е част от Б.А.П.А. (Българо-Американската полицейска асоциация), е член на един от елитните специални отряди (S.W.A.T.) в щата Северна Каролина в САЩ. От публикация в страницата на асоциацията в социалните мрежи става ясно, че някои от мисиите му се осъществяват с хеликоптер “Airbus H135M”. Дизайнът на машината позволява на пилота да го управлява и да го приземява във неблагоприятни условия, както и в гъсто населени градски райони. Ниският звук на двигатели осигурява огромно тактическо предимство за отряда на сержант Балчев, което е важно за безопасността на цялата мисия.

Сънародникът ни е роден в Хасково, съобщават за БГ Свят от асоциацията.

Балчев се мести в САЩ през 1999 година и се записва да служи в Американската морска пехота през 2007 година. Той служи два тура с Американския “2-ри леко-брониран разузнавателен батальон”. След като завършва полицейската академия през 2012 година, започва работа като полицай в град Хъдсън, Северна Каролина. През 2015 година се мести в полицията на град Коновер.

Харесва тенис, кара мотор в планината Апалачи, а при възможност се връща в родната България. Най-много обича да прекарва свободното си време със своето семейството.

Сестрата на Балчев – Милица, също е полицай и членува в Б.А.П.А. в щата Тексас.

Б.А.П.А. предоставя стипендии на студенти от български прoизход в Америка и редица благотворителни инициативи. Тя обединява служители на реда от български произход, работещи в САЩ. Организацията е създадена от българи, работещи като полицаи, шерифи, агенти в САЩ.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top