Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Представиха книги в памет на полковник Анатолий Прокопиев

[post-views]

Представиха книги в памет на полковник Анатолий Прокопиев
Представиха книги в памет на полковник Анатолий Прокопиев

Представяне на две книги, свързани с авторство и на починалия неотдавна полковник доц. д-р Анатолий Прокопиев, се проведе във Военна академия „Г. С. Раковски“. То бе организирано от научната секция „Военноисторически изследвания“ с активното участие на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), на клуб „Граничари“ и дружество „Лейтенант Младен Калеев“ на столичната организация на съюза. В него се включи и семейството на военния историк, който тръгва от заместник-командир на застава в Петричкия граничен отряд, за да стигне до преподавател. Колегите му бяха подредили кът с книги и вещи на офицера.

Представена беше книгата „Граничното разузнаване на Третата българска държава“. Идеята за нейното написване е на бившия командир на Гранични войски генерал-майор Стефан Ангелов, който ни напусна през миналото лято. За историята на книгата и участието на полковник Прокопиев в нейното написване говориха председателят на редколегията полковник от запаса Димитър Хрисимов и други офицери от творческия екип.

Другата книга с авторство и на полковник Прокопиев бе представена от доц. д-р Стоян Николов, ръководител на секция „Военноисторически изследвания“ в Академията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Избрани