Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът: Модернизацията на армията трябва да продължи

[post-views]
Президентът: Модернизацията на армията трябва да продължи

Президентът: Модернизацията на армията трябва да продължи
Президентът Румен Радев поздравява министъра на отбраната Димитър Стоянов

Укрепването на сигурността остава постоянен ангажимент на правителството, подчерта президентът Румен Радев при встъпването в длъжност на втория служебен кабинет на Гълъб Донев. Очаквам, каза върховният главнокомандващ, работата по проектите за модернизация на армията, която бе изоставена с години, да продължи да се развива със същите темпове. Той очаква още по-голямо укрепване на охраната на границата във взаимодействие с Европейската комисия, борба с престъпността, финансовите престъпления, беззаконието по пътищата и наркоразпространението.

Президентът даде висока оценка на първия мандат на това служебно правителство и начерта приоритетите през следващите месеци. Като основна задача, разбира се, от него и от премиера Гълъб Донев, бе определено провеждането на честни и демократични парламентарни избори, които са насрочени за 2 април. В същото време държавният глава посочи, че решенията на служебните министри трябва да бъдат добра основа, на която редовното правителство на стъпи и да продължи с летящ старт.

Единствената промяна в състава е Найден Тодоров, който е назначен за министър на културата. Президентът благодари на Велислав Минеков за неговата работа, като досегашен министър.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани