Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реал Мадрид победи Валенсия и съкрати аванса на Барселона в класирането на испанската Ла Лига

[post-views]
Реал Мадрид победи Валенсия и съкрати аванса на Барселона в класирането на испанската Ла Лига

Испанският шампион Реал Мадрид постигна важна победа с 2:0 срещу Валенсия в отложен двубой от 17-ия кръг на испанската Ла Лига. Успехът доближи Реал на пет точки от лидера Барселона, като столичани имат 45 пункта. Валенсия остава на 14-ата позиция с актив от 20 точки и само с една повече от първия отбор под чертата Кадис

Марко Асенсио откри в 52-ата, а Винисиус Жуниор удвои в 55-ата минута в своя мач №200 с белия екип, с което оформи и крайния резултат.

„Лос бланкос“ натиснаха и само две минути след това Модрич навлезе в наказателното поле и шутира, но Мамардашвили изби. Топката се върна към Карим Бензема, който от много изгодна позиция пропусна да реализира трето попадение за Реал, след като ударът му бе блокиран от защитник.

В 72-ата минута Валенсия остана с човек по-малко след безумно влизане на Габриел Паулиста в краката на Винисиус. Бразилският централен защитник получи абсолютно закономерен директен червен картон и напусна терена.

Две минути по-късно Федерико Валверде стреля силно от границата на наказателното поле, но по блестящ начин Мамардашвили спаси.

Това бе важен успех в битката за титлата за Реал Мадрид който събра 45 точки в актива си и се доближиха на пет до лидера Барселона. „Прилепите“ са 14-и с 20 пункта.

Победата на „кралския“ клуб може да се окаже пирова, тъй като в течение на двубоя принудително бяха заменени Едер Милитао и Карим Бензема. Двамата са под въпрос за Световното клубно първенство.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани