Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съюзът на ветераните от войните бе сред отличените от Дружеството за ООН в България

[post-views]

Съюзът на ветераните от войните бе сред отличените от Дружеството за ООН в България

В СУ „Св. Климент Охридски“ снощи се проведе тържествено отбелязване на 75 години от създаването на Дружеството за ООН в България и  75 години от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. Участниците бяха приветствани лично от министъра на външните работи Николай Милков. Прочетен бе поздравителен адрес от президента Румен Радев. Празникът откри председателят на дружеството посланик Владимир Сотиров. Връчени бяха плакети и благодарствени грамоти на членове на дружеството и партньорски организации. Първи сред удостоените бе почетният председател на дружеството посланик Иван Гарвалов.

Съюзът на ветераните от войните на България получи благодарствена грамота  „в израз на дълбока признателност на Дружеството за ООН в България за дългогодишно сътрудничество в името на постигане на целите на ООН и доброто име на страната ни в света“. „Дългогодишното ни ползотворно сътрудничество е доказало, че Дружеството за ООН в България и Съюзът на ветераните от войните на България имат общи цели, а те са мира в света. Днес, когато на няколкостотин километра от нас бушува войната, това единство придобива още по-голямо значение. Благодаря ви, че ни помагате и сте с нас не само на Международния ден на мира – 21 септември.  Бъдете силни и все така достойно представяйте България по света“, се посочва в поздравителния адрес на председателя на Съюза доц. д-р Иван Сечанов до участниците в честването.

На тържественото събитие бяха отбелязани още 20 години Младежка секция към дружеството, 15 години Програма „Български младежки делегати към ООН“ и 10 години UNA News България. Това са общо 120 години доброволен труд за каузата на ООН!

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Виж още

Избрани