Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военноморско сътрудничество по „Еразъм+“

[post-views]
Военноморско сътрудничество по „Еразъм+“

Росица КОЛЕВА

Терезианската военна академия на Австрия и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ подписаха двустранно споразумение за сътрудничество по програма „Еразъм+“. Двете институции ще разменят свои кадети, студенти и преподаватели за определен период от време според условията на европейската програма за мобилност. Терезианската военна академия е център за обучение на кадри за австрийските въоръжени сили. Част от нея е Институтът за подготовка на офицери, който е ангажиран с основната войскова подготовка на бъдещите австрийски лейтенанти.

Договорът между Морското училище и Военната академия на Австрия бе подписан от заместник-началника по научната и учебната част капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов и началника на международния офис към Института за начална подготовка на офицерите полковник Харолд Гел. Той бе на посещение във флотската Алма матер заедно с координатора по програма „Еразъм+“ в австрийското учебно заведение Кристиан Хадек.

По време на посещението си гостите от Австрия се запознаха с дейностите и материалната база на Морското училище. От своя страна те изнесоха пред заместник-началника по чуждоезиковото обучение във ВВМУ капитан I ранг доц. д-р Николай Великов подробна презентация за структурата и начина на работа на своята военна академия.

Със сключването на споразумението между партньорите от Терезианската военна академия и ВВМУ в следващите месеци се очаква да започне и същинският обмен на курсанти, студенти и преподаватели от австрийска и българска страна.

Най-ново

Единична публикация

Избрани