Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Око на художник, сърце на воин

[post-views]
Око на художник, сърце на воин

Природата и формированието тук ми харесват, казва момичето в нова-новеничка униформа. От началото на тази година редник Ина Георгиева служи в Мобилната КИС в Горна Малина, а преди два дни положи военна клетва.

Гледа на новия си живот под пагон с радостта и възторга на новопостъпилия, но и с погледа на художник. Защото в цивилния си живот е рисувала, дори има свои изложби.

Сега обаче е в строя и изпълнява служебните си задължения като младши радиорелейчик. С око на художник и сърце на воин напредва във войсковото ежедневие.

Споделя, че в началото на службата си е нямала представа за какво иде реч. Командирите посрещат неколцината млади нови войници и им пожелават успешна служба, като ги съветват по-бързо да научат званията, пагоните във войската. След това новобранците започват и обучение в отделен модул, който е истинското навлизане в специалността. „Впечатлява ме, че тук има дисциплина и строг режим по принцип. Хареса ми строевата подготовка”, заявява редник Георгиева. И допълва: „Имам намерение да остана в армията, идването ми тук не е временно решение”.

Тя е от Монтана и има приятел, който служи в Националната гвардейска част. За редник Георгиева Мобилната КИС е първа местоработар след като е завършила гимназия по строителство и архитектура в родния си град.

Рисуването е моето хоби, споделя момичето в униформа. Предпочита натюрмортите, но като цяло я влече изобразяването на природата. Рисува с маслени бои, но и с латекс. Това е необичаен материал за рисуване, но пък се получава, казва с усмивка.

С творбите си участва в изложби в Монтана. „За да стане хубава една картина, е нужно въображение. За мен рисуването е начин на живот, носи ми удовлетворение, продължавам го като хоби”, споделя редник Георгиева.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани