Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

По семейната пътека на честта

[post-views]
По семейната пътека на честта

Тя е второ поколение военнослужещ. От началото на годината редник Йоана Райчева служи като радиотелеграфист в Мобилната КИС. Избрала е да дойде в строя по примера на баща си, който е военнослужещ.

Харесва ми тази професия, категорично е момичето в униформа от с. Лесново, Елинпелинско. Преди два дни на тържествена церемония в Горна Малина редник Райчева целуна бойното знаме и изрече „Заклех се!”. Убедена и уверена в себе си тръгва по семейната пътека на честта през нелеката, изпълнена с труд и отговорност военна професия.

В строя идва направо от гимназията, където завършва средно специално образование – системен програмист. За военната служба знае, че е интересна, има дисциплина и отговорност.

В момента се обучава по воинската си специалност, като е готова да се справи с всички предизвикателства. Като имаш трудни задачи, свикваш да бъдеш отговорен, казва момичето под пагон.

В свободното си време се отдава на хобито си. „Ходя за риба. Върви ми, но нямам някакви големи постижения. Е, улавяла съм и над 5-килограмови риби, което си е рекорд”, казва с усмивка. И допълва, че риболовът ѝ носи много успокоение.

Категорично препоръчва военната професия на младите хора: „Да дойдат, да опитат какво е да служиш под пагон, интересно е, забавно е. Ще се научат да бъдат отговорни”.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани