Информационен център на Министерство на oтбраната

Шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов поема военно министерство на страната

Шефът на украинското военно разузнаване ще замени Олексий Резников като министър на отбраната

Шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов ще е новият военен министър на Украйна. Това заяви депутатът от управляващата партия „Слуга на народа“ Давид Арахамия, цитиран от агенция „Ройтерс“. Буданов, ще поеме поста от Олексей Резников, който ще оглави министерството на стратегическите промишлени отрасли. 

„Войната изисква кадрови промени, а силовите структури на страната, като военно министерство трябва да се ръководят от хора с опит в отбраната и сигурността, а не от политици“, написа в профила си в „Телеграм“ депутатът Давид Арахамия. Разместванията по високите етажи на властта са част от подетата от президента Володимир Зеленски война срещу корупцията и идват в момент, когато Киев се готви за нова мащабна руска офанзива.

Володимир Зеленски – президент на Украйна:

„Виждаме засилен натиск по различни направления на фронта, така и натиск на информационно поле. Ситуацията е много трудна в Донецка област, заради тежките битки там. Колкото и да е трудно, независимо от натиска, ние трябва да издържим.“

Междувременно Русия отправи тежки обвения срещу Украйна. Според руското министерство на отбраната украинските служби планират да взривят болнични заведения в град Краматорск, и да хвърлят вината върху Русия. Забелязваме, че през последните дни персонала от няколко болници и евакуиран, а в града вече има разположени „западни журналисти“. Целта на подобна провокация е ясна, да се ускорят доставките на модерни западни оръжия, включително и ракети с голям обсег, допълват от руското военно министерство.

Според западното военно разузнаване макар и Русия да няма способностите да води мащабна сухопътна операция на няколко фронта, Москва най-вероятно ще се опита да си върне инициативата в продължаващата близо година война.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top