Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов поема военно министерство на страната

[post-views]
Украйна получава противокорабни ракети от Дания и артилерия от САЩ

Шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов ще е новият военен министър на Украйна. Това заяви депутатът от управляващата партия „Слуга на народа“ Давид Арахамия, цитиран от агенция „Ройтерс“. Буданов, ще поеме поста от Олексей Резников, който ще оглави министерството на стратегическите промишлени отрасли. 

„Войната изисква кадрови промени, а силовите структури на страната, като военно министерство трябва да се ръководят от хора с опит в отбраната и сигурността, а не от политици“, написа в профила си в „Телеграм“ депутатът Давид Арахамия. Разместванията по високите етажи на властта са част от подетата от президента Володимир Зеленски война срещу корупцията и идват в момент, когато Киев се готви за нова мащабна руска офанзива.

Володимир Зеленски – президент на Украйна:

„Виждаме засилен натиск по различни направления на фронта, така и натиск на информационно поле. Ситуацията е много трудна в Донецка област, заради тежките битки там. Колкото и да е трудно, независимо от натиска, ние трябва да издържим.“

Междувременно Русия отправи тежки обвения срещу Украйна. Според руското министерство на отбраната украинските служби планират да взривят болнични заведения в град Краматорск, и да хвърлят вината върху Русия. Забелязваме, че през последните дни персонала от няколко болници и евакуиран, а в града вече има разположени „западни журналисти“. Целта на подобна провокация е ясна, да се ускорят доставките на модерни западни оръжия, включително и ракети с голям обсег, допълват от руското военно министерство.

Според западното военно разузнаване макар и Русия да няма способностите да води мащабна сухопътна операция на няколко фронта, Москва най-вероятно ще се опита да си върне инициативата в продължаващата близо година война.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани