Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна съобщи, че последните 24 часа са били най-смъртоносните за руските войски в хода на войната досега

[post-views]

Украйна съобщи, че последните 24 часа са били най-смъртоносните за руските войски в хода на войната досега, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това става в момент, когато Москва продължава да засилва зимното си настъпление в източната част на Украйна, изпращайки на фронта десетки хиляди току-що мобилизирани руснаци.

Няма потвърждение от независим източник за твърдението на Украйна.

Русия от своя страна твърди, че голям брой украински войници са загинали през последните седмици.

Данните за броя на жертвите на всяка от двете вражески страни обикновено се смятат за ненадеждни, а Киев даде малко подробности за последните сражения.

Но твърдението, че сраженията са били най-смъртоносните в хода на войната досега, отговаря на описанията и на двете страни за засилващите се окопни боеве, в резултат на които заснежените бойни полета на Източна Украйна са осеяни с трупове, отбелязва Ройтерс.

Украинските военни увеличииха броя на загиналите руски военнослужещи с 1030 души през последната нощ до 133 190 души. Те определиха това повишение като най-високото във войната до момента.

На свой ред Русия съобщи, че през януари 2023 г. е имало 6500 украински жертви.

Войната скоро ще навлезе във втората си година. В сегашния ключов момент Москва се опитва да си възвърне инициативата, отбелязва Ройтерс.

Киев пък очаква западните танкове за контраофанзива по-късно през 2023 година.

Източник: bta.bg

Най-ново

Виж още

Избрани