Информационен център на Министерство на oтбраната

Сингапур заменя Русия като домакин на Световното по плувни спортове през 2025

Сингапур заменя Русия като домакин на Световното по плувни спортове през 2025

Сингапур ще приеме Световното първенство по плувни спортове през 2025 година, съобщиха от Международната федерация, заменяйки руския град Казан. Сингапур ще се превърне в първата югоизточна азиатска страна-домакин на Световното по плувни спортове, което включва скокове във вода, плуване в открити води, синхронно плуване и водна топка. Точните дати тепърва ще бъдат оповестени.

„Световната федерация по плувни спортове няма как да бъде по-щастлива да знае, че домакинството на нашето основно събитие за 2025 година е в толкова добри ръце, благодарение на екипа тук в Сингапур“, сподели президентът на федерацията Хюсаин Ал Мусалам в прессъобщение.

Световната федерация по плувни спортове, позната преди като ФИНА, оттегли Световното за юноши от Казан миналата година и заяви, че няма да се провеждат други състезания в Русия „ако тази тежка криза продължава“, говорейки за инвазията на Москва в Украйна. Впоследствие Мелбърн руския град като домакин на Световното на малък басейн през декември.

Руската инвазия на Украйна предизвика вълна от критики в света на спорта, като финалът на Шампионска лига бе преместен във Франция миналата година, а Гран При на Русия от Формула 1 бе отменено.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top